Bucataria Gabrielei

August 23, 2007

Chec pufos

Filed under: Checuri — admin @ 6:58 pm

Prezentare generala

Chec felii

250 g zahar
200 g faina
4 oua
5 linguri apa
5 linguri ulei
sare, cacao, zahar vanilat

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat separat. Zaharul se pune in apa si se da in clocot pana ce rezulta un sirop. Acesta se adauga in vasul cu albusurile spuma, amestecandu-se. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unu, uleiul si faina.Jumatate din coca se pune in tavi, cealalata jumatate se amesteca cu cacao si se pune peste coca alba. Se pot adauga nuci, stafide.Se da la cuptor pentru circa 40 minute.

49 Comments »

  1. Am urmat instructiunile exact cum le-ati prezentat si nu a iesit nimic i-mi pare rau ca am stricat tot.Daca nu va pricepeti de ce dati retete aiurea rusine.

    Comment by nela — May 10, 2008 @ 4:51 pm

  2. Nela,

    Imi pare rau ca nu ti-a reusit checul, dar nu cred ca am eu vre-o vina in asta. Dupa cum vezi pe site, sunt poze la chec, facute de mine, exact dupa reteta descrisa.
    Nu stiu ce nu a mers bine la tine.

    Pe de alta parte, nimeni nu s-a nascut bucatar, asa ca sfatul meu e sa mai incerci.

    Comment by Gabriela — May 11, 2008 @ 10:35 am

  3. vreau sa-i spun lui nela ..daca nu este in stare sa faca un chec nu trebuie sa dea vina pe altii sau pe reteta…rusine ar trebui sa aiba ea nu cel care a scris reteta…

    Comment by corina — June 12, 2008 @ 9:13 pm

  4. Thank you for this recipe, dar ati uitat sa specificati timpul de coacere si temperatura.
    Oricum, multumesc de reteta.
    Claudia

    Comment by claudia — September 8, 2008 @ 3:47 am

  5. For Nela,
    Urit din partea dumneavoastra sa ofensati autoarea retetei.
    Autoarea nu are nicio obligatie fata de noi, cititorii, si asa cum a precizat, poate a fost problema in etapele de executie si nu cantitatile.
    Daca nu v-a reusit, trebuia sa va exprimati dezamagirea intr-un mod mai diplomat, sa cereti clarificari, si nu sa o insultati.
    Din pacate, este adevarata vorba spusa pe aici prin America despre romani ca sint nepoliticosi, aroganti si sarcastici .Imi pare rau ca ati confirmat asta.
    Rusine sa va fie dumneavoastra ca in loc sa lasati un mesaj de multumire, ati jignit o pe autoare.

    Comment by claudia — September 8, 2008 @ 3:51 am

  6. Si eu fac tot asa checul , dar la inceput nu imi iesea, nu crestea iar dupa multe incercari l-am reusit.
    Retete este foarte buna si produsul finit , la fel.
    Nela mai exerseaza si o sa-ti iasa checul la fel ca in fotografie.

    Comment by tina — October 13, 2008 @ 1:52 pm

  7. Acum am incercat si eu reteta. Tocmai am pus la cuptor. Sper sa iasa ceva.

    Comment by Alexandra — October 22, 2008 @ 3:46 pm

  8. nu am mai facut orajituri si de acea am ales o prajitura mai usoara.vom vedea ce va iesi.

    Comment by crustina — November 21, 2008 @ 6:04 pm

  9. in arta gatitului mai e ceva….daca nu faci totul cu placere si
    rdagoste….nimic nu-ti iese…..nici macar un chec simplu……

    Comment by iulia — November 22, 2008 @ 12:34 am

  10. Am incercat-o azi,checul este inca in cuptor,miroase frumos si a crescut mai mult decat credeam,sper sa fie o minune….eu i-am pus si putin rom si il coc la 325 F.
    multumiri autoarei ca si-a luat din timpul ei si ne-a oferit o reteta super.
    Thanks

    Comment by geta — December 16, 2008 @ 9:36 pm

  11. am uitat sa adaug cateva precizari;
    eu am pus 7 linguri de ulei in loc de 5,iese mai “moist”,am folosit mixerul pentru batut albusurile si toate celelalte pe rand……si am folosit faina……..Self rising flour…….pentru cele care nu sunt in USA pot adauga un praf de copt ,iese super delicios si foarte crescut,toate colegele au apreciat si in 5 minute nu a mai ramas nici o farama.Succes fetelor!

    Comment by geta — December 17, 2008 @ 9:24 pm

  12. simplu si bun:)………..te pupam

    Comment by iri — February 26, 2009 @ 1:33 pm

  13. geta spunea ca l-a lasat la 325*,dar e o temp f mare!minchia il arzi!treb sa-l coci la 180*,,,,,,,,,,,,,,aveti grija fetelor,,,,,,cu temperatura

    Comment by iri — February 26, 2009 @ 1:36 pm

  14. acu am luat si eu reteta sper sami ese ceva.ca ma cam descurajat mesajele care leam citit

    Comment by monica — February 28, 2009 @ 1:52 pm

  15. aseara am incercat sa fac un chec asemanator acestei retete… NU MI-A IESIT…de ce oare? poate pentru ca,analizand bine si alte retete, am constatat ca maximum de faina intalnit a fost de 250 gr…in aceasta reteta e 500…600?!?!?!? cred ca ajungeau 200 de grame de faina…asa ca, mai incercam…poate iese…in poza tre sa recunosc ca a iesit superb…

    Comment by ilinca — March 20, 2009 @ 10:19 pm

  16. care sunt dimensiunile tavilor?

    Comment by Nina — March 22, 2009 @ 4:01 am

  17. Intradevar ,fara un pliculet de praf de copt(stins cu zeama de lamaie) nu iese mare lucru (ingredient nespecificat in reteta).Pentru siguranta eu am pus si a iesit super.In rest reteta e buna.Succes…

    Comment by oana — April 4, 2009 @ 7:23 pm

  18. Numele meu este Flori si sunt patisier sef ,lucrez in uk de ceva timp, si dupa experienta mea as spune ca…cantitatile la acesta reteta sunt bune dar singura problema e modul de preparare dupa parerea mea😀
    INCEARCA …
    * (1)galbenusurile + uleiul (batute ca la maioneza), (2)Apoi bate separat albusurile spuma fara zahar ,apoi adauga zaharul in albusuri batute pana ce se formeaza o spuma densa ( ca la frisca)
    * acum aveti cele 2 compoziti separate …folositi prima compozitie si anume compozitia cu galbenusurile si adaugati apa amestecand de sus in jos …dupa acesta puteti sa adaugati aceasta compozitie in albusurile batute spuma amestecand ff incet de sus in jos.
    * acum aveti o singura compozitie…si mai ramane de pus faina dar atentie strecoara faina desupra compozitiei e ff important ,apoi amesteca ff incet de sus in jos …
    * pune in tava de copt 3 sferturi din compozitie si restul de compozitie amesteca cu cacao si toarna-l pe deasupra …
    * poti folosi tava de cozonac pentru acesta cantitate(nu uita sa pui hartie de copt sau o coala alba unsa cu ulei )
    * temeratura folosita este de 150’C
    POFTA BUNA … Gabriela, iti multumesc pt ca ai postat acesta reteta!!!

    Comment by floricik — April 17, 2009 @ 10:39 pm

  19. Draga Gabriela
    Astazi am incercat checul tau, a iesit foarte pufos si delicios. Am urmat sfatul Getei si am pus 7 linguri de ulei si o lingurita praf de copt. A iesit super crescut .Iti multumesc pentru reteta asta delicioasa.
    Te pup din Amman-Jordan

    Comment by mariana — May 2, 2009 @ 1:37 pm

  20. Gabriela, te-as ruga sa-mi spui la ce temperatura se coc aceste chcuri si blaturi de tort si pentru cat timp, deoarece eu am un cuptor profesional(de brutarie) si as vrea sa stiu cu exactitate aceste lucruri( nu pot deschide cuptorul de mai multe ori, dupa cum stii!). Cu multumiri.

    Comment by violeta — May 4, 2009 @ 7:46 pm

  21. multumesc pt reteta.inca e in cuptor checul meu dar vreau sa va anunt de pe acum ca eu am adaugat la aceasta reteta si praf de copt stins cu suc de lamaie.mi-a iesit foarte frumos si gustos.biancaelena din torino,italia va multumeste pt reteta.pupici la autoarea retetei.

    Comment by biancaelena — May 4, 2009 @ 9:43 pm

  22. @ iri

    325 F = 325 grade Fahrenheit = ~164 grade Celsius
    Nu e mult.E chiar ok.

    Comment by eu — May 28, 2009 @ 9:56 pm

  23. Buna, checul e la cuptor si creste!!! Aper sa iasa totul bine! Multumesc pentru reteta

    Comment by MIRELA — July 3, 2009 @ 9:48 pm

  24. revin pt. ca am scos checul din cuptor, s-a racit si l-am taiat!
    a iesit excelent! si eu am pus 1/2 plic praf de copt stins in zeama de lamaie!!🙂 reteta este foarte buna!!!

    Comment by MIRELA — July 3, 2009 @ 10:54 pm

  25. O reteta foartre buna si cu mult gust. Din tot sufletul meu i-ti doresc tot binele din lume.Un pupic din partea mea .Cu dumnezeu inainte.Succes in continuare.

    Comment by violeta — July 8, 2009 @ 12:43 am

  26. Chiar nu stiu de ce nu i-a iesit nimic lui Nela…eu an 15 ani si am facut checul singura si mi a iesit foarte bine…cine stie ce nu a facut ea bine dar asta nu ii da dreptul sa critice reteta si persoana care a postat reteta.
    Checul a iesit foarte bun mi-a placut si mie si parintilor mei si la cateva prietene:)

    Comment by Roxy — July 13, 2009 @ 5:39 pm

  27. dute draga si fa altceva daca nu stii sa faci chek nici dupa reteta PENTRU NELA ESTE COMM

    Comment by carmen — August 14, 2009 @ 8:51 pm

  28. Ma duc sa ma apuc de treaba!! sper sa-mi iasa!! Ca vine pufuletu; acasa si vreau sa- fac ceva bun!! pupici mai vorbim

    Comment by Licutza — August 30, 2009 @ 11:22 am

  29. Am facut dupa receta, doar ca am adaugat praf de copt stins cu lamaie. Am facut totul triplu… shi am copt intr-o tava mareeeeee….. shi s-a primit un chec enorm de mare shi pufoooossssss….. msss mult pentru receta… s-a primit totul din prima😉

    Comment by armonie — November 4, 2009 @ 12:51 pm

  30. Stiu reteta asta de mult si de departe o prefer altor retete de chec.Este preferata mea cu atat mai mult cu cat este FARA PRAF DE COPT.
    Nu va speriati ca reteta nu contine afanatori. Faptul ca se bat bine _ si separat – albusurile, iar siropul fiert mentine pufosenia albusurilor, face ca ”produsul” sa creasca si mult si frumos.
    Eu jumatate din cantitatea de faina o inlocuiesc cu amidon. Atunci sa vedeti pufosenie si finete! Incercati!

    Comment by LLAAVVIINNIIAA — November 15, 2009 @ 5:55 pm

  31. super !!! incerc reteta asta pt prima data. noroc ca am pus compozitia intr-o tava mare , chiar daca era numai pe funful tavii. shi crescus de 3x . dar a scazut din nou probabil pt ca am deschis usha la cuptor. am sa mai incerc altadata poate va ramane crescuta

    Comment by alina — November 25, 2009 @ 8:01 pm

  32. L`am facut si eo:D…Chiaer daca am 12 ani ,mi`a iesit super bun si a crescut…Am urmat reteta doar ca in loc de 4 oua am pus 5 sau 6…Si doar 200g de zahar din care 50g le`am pus direct in compozitie si 150g le`am facut sirop si a iesit super dulce…Ma bucur ca am descoperit reteta asta:X…Mersi mult:X

    Comment by andry — December 1, 2009 @ 4:56 pm

  33. poate sa-mi spuna cineva de ce s-a lasat checul meu?la inceput e adevarat arata super bine,dar cand l-am scos din cuptor s-a lasat de tot !din ce cauza?multumesc anticipat!

    Comment by gurita — December 2, 2009 @ 6:40 pm

  34. imi poate spune cineva si mie de ce s-a lasat checul meu dupa ce l-am scos din cuptor?multumesc anticipat!

    Comment by GURITA — December 3, 2009 @ 11:43 am

  35. Reteta suna bine. Din punctul meu de vedere are cam mult zahar…insa pentru adevaratii iubitori de dulce asta nu ar fi o problema.

    Comment by romana — December 8, 2009 @ 5:31 am

  36. super reteta…am facut si noi si a iesit fain tare…daca mai ai retete mai pune pe net si nu baga pe altii in seama care nu sunt in stare sa faca o mancare nici macar cu reteta in fata…mirela si ana.

    Comment by ana — December 10, 2009 @ 11:12 pm

  37. mie mi se pare a fi un chec fainos… il prefer pe cel cu unt…🙂

    Comment by sollers — December 15, 2009 @ 5:10 pm

  38. nu stiu de ce veniti unii cu critici…eu l-am facut exact cum scrie aici,si mi-a iesit chiar super,m-au intrebat prietenii de unde l-am cumparat:D
    felicitari autoarei pte reteta asta,e foarte bun,si arata misto:D
    te pup

    Comment by deea — December 21, 2009 @ 5:23 pm

  39. o sa’l incerc si eu sa vedem,ca in poza arata prea bine si mi’a facut pofta.asa ca o sa va spun daca merge,de mers n’are ce sa nu mearga,dat cred ca trebuie pus si praf de copt,numai bine la toti!

    Comment by ionichy — December 22, 2009 @ 5:32 pm

  40. Checul nu trebuie scos imediat din cuptor pentru ca se lasa. Inchideti cuptorul, lasati checul inauntru dar lasati usa cuptorului intredeschisa pana se raceste checul.

    Comment by scorpion02 — December 22, 2009 @ 6:46 pm

  41. buna.aseara am incercat si eu reteta asta si a iesit un chec fffff bun.multumesc pt reteta…

    Comment by crina — January 12, 2010 @ 11:54 am

  42. siropul il punem fierbinte sau il lasama sa se raceasca?

    Comment by mikky — January 18, 2010 @ 5:53 pm

  43. buna….am facut si eu aceasta reteta si mi-a iesit o minunatie d chec….multumim mult pt reteta,si te mai asteptam si cu altele:D …..poop o zi buna

    Comment by corina — January 27, 2010 @ 11:37 am

  44. pt suparata Nela

    Eu cred ca stiu unde ai gresit!
    nu iti cunosti cuptorul. Este f important pentru checuri si alte pandispanuri sa cunosti cuptorul.Foarte important pt un chec *pandispan*, cuptorul bine incins, nu deschizi cuptorul primele 25/30 minute. Daca cuptorul nu este bine incins de la inceput, checul nu creste, iar daca deschizi cuptorul prea devreme, ca sa vezi tu ce face prajitura, checul da inapoi si se incrudeaza. Un alt sfat ar fi sa ai o tava buna, adica o tava groasa pentru nu a se arde in exterior checul, iti iese negru in exterior, si daca este posibil sa fie si din teflon ca nu se mai prinde. Renunta la tavi in forma de steluta, inimioara etc si de proasta calitate., i/a o tava simpla si BUNA. O ai toata viata. Mai inearca si alte checuri dar tine cont si de sfatul meu. Va pup!!

    Comment by elena — February 4, 2010 @ 12:57 pm

  45. reta asta o face si mama mea de o viata si iese bun. dar sa nu se supere nimeni, eu am renuntat la checuri facute cu albusuri spuma. munca in plus. Acum cu mixerele astea, eu nu mai separ albusul de galbenus, pun un praf de copt, si in 5 min checul e gata.

    Comment by elena — February 4, 2010 @ 1:04 pm

  46. excelent! am pus totul haotic,n`am respectat intocmai masurile si a iesit super bun.in mai bine de o ora s`au dus trei checuri….era sa uit am pus ingredientul de baza,rabdare si dragoste. multam fain

    Comment by kkklaus — March 5, 2010 @ 11:04 pm

  47. excellent, excellent recipe … am urmat instructiunile exact cum le-ati scris si mi-a iesit un chec excelent..exact ca la mama acasa (reteta este aceeasi … singurul trick pe care l-am invatat este sa dizolvi zaharul in apa … wow!!!)! inca o data multumesc … iar pentru cei care se plang si spun ca reteta nu e buna … nu e buna ca bucatarul nu e bun … asa ca in loc sa aruncati cu noroi mai bine petreceti mai mult timp printre oale :)!!

    Comment by alina — March 15, 2010 @ 10:59 pm

  48. salutare tuturor,
    in primul rand multumesc pentru reteta, am incercat-o si eu punand cantitatile indicate in reteta publicata mai sus (plus 2 ling. ulei). procedura prin care am facut checul insa am luat-o de la ” floricik”. a iesit extraordinar! am mai urmat cateva sfaturi in legatura cu lasatul in cuptor (sfaturi citite mai sus) si a iesit o minunatie de chec!!! a crescut foarte mult, miroase si arata fantastic!!! tin sa mai precizez ca sunt la primul meu chec pregatit de mine si aveam emotii🙂. inca odata merci pentru toate sfaturile si in primul rand reteta (special am cautat o reteta fara praf de copt, fiindca uitasem sa cumpar si magazinele erau deja inchise!!)
    in al doilea rand: nela, mi se pare penibil ca acuzi autoarea retetei ca nu ti-a iesit checul. din ceea ce am citit de la celelalte gospodine mai sus – lor le-a iesit. se pare ca tu esti cea cu hiba! baga nasu la cutie, sau mai bine zis in cartea de bucate, si mai incearca. eu in locul tau mi-as cere scuze la autoare!!!
    numai bine la toate gospodinele harnice :))

    Comment by midiac — April 12, 2010 @ 10:30 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: