Bucataria Gabrielei

August 24, 2007

Prajitura Semifreddo

Filed under: Torturi,prajituri — admin @ 10:21 pm

Prajitura Semifreddo

Prajitura, Semifreddo

BLAT:

250 g migdale sau nuci pisate
2 albusuri
150 g zahar pudra
Se bat albusurile spuma adaugandu-se apoi zaharul si nucile.Rezulta un aluat mai moale ce se pune intr-o tava unsa si se va coace la cuptor la foc potrivit.

CREMA:

3 oua
200 g unt
60 g zahar pudra
rom esente
1 lingura coniac
Separam galbenusurile.Intr-un alt vas se freaca bine untul cu zaharul, rom, peste care se adauga cate un galbenus apoi albusurile care au fost batute spuma in prealabil. Va rezulta o crema gustoasa.

SIROP:

Din 4 linguri cafea cu 150 ml apa veti face o cafea; puteti adauga zahar daca doriti. Eu nu am mai pus. Se va insiropa blatul, care il puteti taia in 2 sau 3 bucati, in functie de preferinte.

Se va pune o parte de blat, o parte de crema si tot asa pana le terminam
Pentru ornat se poate folosi ciocolata de menaj (rasa), nuci sau migdale.
Va asigur ca desi crema pare grasa avand mult unt, totusi cafeaua din sirop diminueaza si da un gust placut si aromat prajiturii.
Pofta buna!

10 Comments »

  1. Ce bine arata! Cred ca e si foarte buna.

    Comment by Georgis — September 3, 2008 @ 6:35 pm

  2. BUN, BUN, MI-AI FACUT PAFTA

    Comment by tina — October 13, 2008 @ 2:01 pm

  3. frumoase imagini….yum,yum

    Comment by clau — December 10, 2008 @ 11:45 pm

  4. poza e foarte convingatoare, iar eu ador combinatia de ciocolata si citrice

    Comment by brontozaurel — January 4, 2009 @ 11:54 pm

  5. ahh, scuze! aveam mai multe tab-uri deschise si am crezut ca am cometat la cea cu portocale si ciocolata
    am fost ametita rau😦 scuze din nou😦

    Comment by brontozaurel — January 4, 2009 @ 11:57 pm

  6. Draga Gabriela, prajitura arata super:). M am hotarat s o incerc maine. Intrebarea mea este: cum sa mi iasa mie atata blat din numai 2 albusuri? Vad ca praji a ta are 3 randuri de blat si este maricica. Chiar daca o tai in trei si tot nu ajunge.

    Comment by DIANA — January 17, 2009 @ 1:49 pm

  7. Nici un raspuns la intrebarea mea Gabriela?(:

    Comment by diana — January 28, 2009 @ 10:06 am

  8. salutare fetelor. imi cer scuze ca nu am reusit sa raspund la mesajele primite, dar am fost ceva mai ocupata in ultimul timp (am nascut acum 2 zile🙂 ). promit ca o sa imi fac timp si va raspund tuturor. pana atunci, pofta buna!

    Comment by Gabriela — January 29, 2009 @ 8:43 pm

  9. buna,numele meu e diana si asi dori sa va intreb cum as putea fa fac si eu tortul acesta minunat,thank u so much
    …si scuzatim scrisul

    Comment by diana — March 19, 2009 @ 8:03 am

  10. Gabriela, poate reusesti si ne dai o reteta usoara si rapida de blat de tort, pe care o putem folosi cu cremele din comert de la DR. Oetker. Multumesc

    Comment by violeta — May 4, 2009 @ 7:56 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: