Bucataria Gabrielei

August 26, 2007

Crema de zahar ars

Filed under: Creme — admin @ 8:25 pm

Crema de zahar ars

5 oua
1 litru de lapte
2 cani de zahar
esente vanilie

Intr-o tigaie se va pune o cana de zahar care se va topi pana se va carameliza, avand grija ca marginile tigaii sa fie unse cu acest caramel.
Se vor freca ouale, (albusuri si galbenusuri) cu zaharul ramas (cealalta cana), vanilia; apoi se amesteca cu laptele si se va pune in tigaia caramelizata rece.
Se va fierbe la cuptor circa 30 minute, la foc potrivit (200 grade maxim).
Pofta buna!

1 Comment »

  1. Este delicioasa, usor de facut, eu o fac de cite ori nu am timp sa inventez cite ceva, dar daca nu va suparati pe mine ca dau sfaturi si ma bag ca patrunjelul in ciorba, este mai simplu daca caramelizam zaharul direct intr-o cratita nu intr-o tigaie pentru ca are peretii mai inalti.
    Si puneti un praf de scortisoara in compozitie ca sa dea un gust aparte.
    Cu stima!

    Comment by Adina — March 16, 2010 @ 2:17 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: