Bucataria Gabrielei

August 26, 2007

Dovlecei umpluti cu ciuperci

Filed under: Antreu cald — admin @ 8:50 pm

Dovlecei umpluti cu ciuperci

3-4 dovlecei
2 cepe
1 ceasca orez
150 g smantana
200 g ciuperci
patrunjel, marar
ulei,sare, condimente

Se curata dovleceii de coaja, se taie in jumatate pe lung si se scoate miezul. Se presoara cu putina sare si se va lasa deoparte cam un sfert de ora. Se spala orezul si se pune la fiert cu 3 cesti de apa si condimente (gen Delikat). Ceapa si ciupercile curatate si taiate se vor cali in ulei incins, dupa care se va adauga orezul fiert si verdeata tocata.
Se va incepe a se umple jumatatile de dovlecei cu aceasta compozitie si se aseaza intr-o tava. Dintr-o cana de apa si condimente se face o supa si se toarna peste dovlecei, apoi se dau la cuptor pentru circa jumatate de ora. Cand sunt gata se adauga smantana si se servesc calzi. Pentru perioadele de post se pot gati la fel de bine, neadaugand smantana la sfarsit .
Pofta buna!

3 Comments »

  1. Buna reteta! iar ca sa va dau o idee despre cat de buna e, eu am gatit ce e mai sus pentru a doua oara in viata si a iesit dupa placul oricarui stomac caruia ii place ardei umpluti. Multumesc pt reteta!

    Comment by mark — October 10, 2009 @ 7:20 pm

  2. Arata oribil. Copilul meu n-ar manca asa ceva nici picat cu ceara.

    Comment by sollers — December 13, 2009 @ 1:38 am

  3. Sarmalele din foi de varza nu se servesc cu sintina,ci numai cele de vita de vie. Sa aveti pofta!!!

    Comment by sabinel65 — December 28, 2009 @ 2:19 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: