Bucataria Gabrielei

August 26, 2007

Prajitura cu portocale si ciocolata

Filed under: Torturi,prajituri — admin @ 8:05 pm

Prajitura cu portocale si ciocolata

Ingrediente:
500 g faina
60 g zahar
150 ml lapte
75 g margarina
25 g drojdie, sare
alte 2 linguri rase de zahar
3 portocale
100 g ciocolata menaj
2 lingurite lichior

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga 60 g zahar, un praf de sare si se amesteca. Se pune apoi faina, margarina topita, se framanta bine si se lasa aluatul la crescut (dospit). In acest timp se curata portocalele , se taie felii, se pun intr-o cratita cu 2 linguri de zahar si se pun pe foc mic 3-4 minute. Dupa ce s-a topit zaharul, se scot bucatile de portocale pe o farfurie si se pastreaza siropul pentru glazura.
Aluatul se va intinde ca o foaie, se pun ¾ din portocale si un sfert din ciocolata rupta bucati mai mari, se ruleaza si se pune totul intr-o forma de savarina, unsa si tapetata cu faina. Se decoreaza prajitura cu bucatile de portocale ramase, stropite cu lichior si se va da apoi la cuptor, la foc potrivit pentru vreo 40 minute.
In acest timp se topeste in siropul de portocale ciocolata ramasa. Dupa ce s-a copt si s-a si racit prajitura, se decoreaza cu glazura de ciocolata si se taie bucati.
Pofta buna!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: