Bucataria Gabrielei

August 26, 2007

Prajitura Rodica

Filed under: Torturi,prajituri — admin @ 7:27 pm

Prajitura Rodica

SIROP:
Se arde 125 g din zahar pentru a se face un caramel, se pune cam 300 g apa si rezulta un sirop.

BLAT:
125g zahar
250 g faina
3 oua
esente, zahar vanilat
un varf de cutit de bicarbonat (eu am pus si praf de copt)
Se freaca cele 3 oua cu 125 g zahar, se pune bicarbonatul cu faina in ploaie. Aluatul se da la cuptor. Dupa racire se taie blatul in 2, se insiropeaza cu siropul de caramel.

CREMA:
500 ml lapte
4 linguri zahar
5 linguri faina
1 cana zahar
1 pachet unt

Se fierbe laptele cu 4 linguri de zahar si faina pana se ingroasa ca o crema. Se da la rece. In acest timp se freaca untul cu zaharul din cana si se adauga cate o lingura din crema racita. Se asambleaza tortuletul, se lasa cu crema deasupra (la aceasta eu am adaugat si un nes). Se orneaza cu ciocolata rasa si frisca sau ce mai doriti.
Pofta buna!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: