Bucataria Gabrielei

August 26, 2007

Tort cu crema de cacao

Filed under: Torturi,prajituri — admin @ 8:11 pm

Tort cu crema de cacao

BLATUL 1
5 oua
4 linguri faina
1 lingura cacao
5 linguri zahar
Se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc, se adauga treptat galbenusurile, faina si cacaoa. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute.

BLATUL 2
5 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 ceasca (de cafea) cu nuca
1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata
1 ceasca de stafide
1 ceasca de visine din compot (sau visinata)
SE bat albusurile cu zaharul , se incorporeaza pe rand faina, ciocolata maruntita, nuca, visinile fara samburi si stafidele. Dup ace s-a copt primul blat, se scoate pe un support de lemn, se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute.

CREMA
5 galbenusuri
5 linguri lapte
400 g unt
10 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar.

GLAZURA:
8 linguri zahar pudra
4 linguri cacao
3-4 linguri apa fiarta, ulei
Se amesteca zaharul cu cacaoa, apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.

Se asambleaza tortul: se taie blatul 1 in 2 parti pe care le insiropam cu zeama de compot (sau alt sirop preferat). Se aseaza pe un platou una din cele 2 parti, desupra jumate din crema; apoi blatul 2 peste care punem crema de cacao ramasa. Se continua cu cealalta parte din blatul 1 acoperita in cele din urma cu glazura. Se da la frigider cam o ora dupa care se decoreaza dupa preferinte.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Blog at WordPress.com.