Bucataria Gabrielei

August 28, 2007

Paine impletita

Filed under: Aluaturi — admin @ 10:36 pm

Paine impletita

Paine impletita

1 kg faina
2 oua
3-4 linguri de zahar
300 ml lapte sau zer
1 lingura margarina sau unt
drojdie, sare

Se dizolva zaharul in lapte caldut, se adauga si drojdia, oualele batute, untul si sare dupa gust. Se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat. Daca trebuie mai adaugati lapte, e in functie de tipul de faina. Se poate folosi ulei la framantat.
Se va lasa la dospit cam o ora. Se imparte aluatul in 2 parti;fiecare parte va fi reimpartita in 3 parti. Acestea se vor intinde ca pentru colacei mai grosi, apoi se vor impleti. Se vor folosi tavi de chec sau cozonac. Se pot lasa inca o jumatate de ora sa creasca in tavi. Vom bate un ou si cu o pensula vom unge painile dupa care putem presura mac sau susan. Se dau la cuptor, la inceput la foc mic pentru a mai creste aluatul, apoi la foc moderat, maxim o ora.
Pofta buna!

2 Comments »

  1. Arata foarte bine!!! Chiar ma gandeam ca pana imi cumpar maisna de facut paine, sa incerc o paine facuta in casa, sa vad daca ar avea succes la flamanzii mei🙂 Mersi de idee!

    Comment by Teo — November 16, 2007 @ 11:35 am

  2. Ce faina e! Mi-au iesit si mie paini foarte pufoase si crescute, cu faina Dobrogea pentru cozonac ( si cu faina Dobrogea simpla iese foarte bine, dar cand vreau sa bat recordul, o aleg pe aceea pentru cozonac),

    Comment by Diana — March 18, 2010 @ 11:27 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: