Bucataria Gabrielei

August 28, 2007

Placinte moldovenesti

Filed under: Aluaturi — admin @ 11:20 pm

Placinte moldovenesti

Placinte moldovenesti

ALUAT
500 g faina de grau
2 oua
1 lingura de unt (margarina)
150 g zahar
drojdie, sare
150-200 g lapte
esente vanilie
coaja rasa de lamaie sau portocala

Zaharul e bine sa fie topit in laptele caldut. Se adauga ouale batute, untul, drojdia dizolvata, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca, apoi se pune faina framantandu-se bine un aluat pufos. Se lasa la dospit cam o ora (depinde si de temperatura camerei).

BRANZA
branza de vaci
2 oua
150 g zahar
50 g stafide
In timp ce aluatul creste, putem prepara branza. Aceasta se amesteca cu oualele, zaharul, stafidele si esente. Eu pun si coaja rasa de lamaie.

Se va lua cate o bucatica mica de aluat. Se va intinde ca o foaie, peste care vom pune cate 2 linguri din branza preparata. Se va lipi aluatul (a se vedea foto) si se va pune intr-o tava unsa. Cand tava este plina mai lasam un sfert de ora apoi vom unge fiecare placinta cu un ou batut separat. Se poate presura putin mac.
Tava se va da la cuptor, la foc mic la inceput, apoi foc moderat, pentru aproximativ o ora.
Dupa ce am scos tava, se pot unge cu un sirop din apa si zahar apoi se presoara zahar pudra. Se pot servi calde.
Cantitatea de zahar din aluat sau branza se poate modifica in functie de gusturi.
Pofta buna!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: