Bucataria Gabrielei

October 18, 2007

Ardei umpluti cu orez si carne

Filed under: Antreu cald — admin @ 10:55 pm

Ardei umpluti cu orez si carne

Ardei umpluti cu orez si carne

12 ardei grasi (marime normala)
500 g carne tocata
100 g orez
3 cepe normale
1 morcov
1 ardei mic
patrunjel, marar
1 ou, sare, piper
2-3 linguri faina de grau
3-4 linguri bulion
alte condimente din comert

Se curata si se taie ceapa, dupa care se caleste la foc mic. Spre final se adauga bulionul, apoi morcovul ras, patrunjelul si mararul, carnea, orezul ales si spalat, oul, faina, condimente dupa gust. Se amesteca bine.
Ardeii se spala, se decupeaza cotoarele, se inlatura semintele dupa care se vor umple luand cu lingura din compozitia obtinuta anterior. Fiecare ardei se acopera cu partea de cotor curatat, se aseaza intr-o oala pentru fiert. De obicei eu pun pe fundul oalei cateva frunze de vita de vie sau varza, depinde si de oala. In apa pentru fiert eu adaug si cateva linguri de bors acru si sare dupa gust. Se pot manca adaugand putin iaurt sau smantana deasupra, dupa gust.
Pofta buna!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: