Bucataria Gabrielei

October 19, 2007

Oua umplute

Filed under: Aperitive fara carne — admin @ 8:56 am

Oua umplute

5-6 oua mari
o cutie de pate de 200 g
marar
o lingura de margarina

Mai intai se vor fierbe ouale astfel incat sa iasa tari. Ca sa nu se crape este bine sa nu fie foarte reci si sa fie fierte la foc mic; iar ca sa ramana galbenusul in centrul oulului, se poate sa folosim o lingura si sa invartim incet oualele in oala cand fierb.
Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja apoi fiecare ou il taiem in jumatate. Galbenusurile le punem intr-un vas, peste care vom adauga pateul, mararul taiat foarte marunt, putina sare si o lingura de margarina ca sa se lege mai bine compozitia. Daca doriti, puteti pune mai putine galbenusuri fierte. Va rezulta o pasta cu care vom umple albusurile fierte ramase. Se poate orna cu masline sau frunzulite de patrunjel sau ce altceva aveti prin frigider.
Se mananca bine si stropite cu zeama de lamaie (asa mananca cipriotii oualele, numai cu lamaie).
Pofta buna!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: