Bucataria Gabrielei

December 21, 2007

Racitura (piftie) de porc

Filed under: Aperitive cu carne — admin @ 11:45 pm

Racitura (piftie) de porc

1 kg carne porc
2 picioare porc (buturele)
2 morcovi
2 cartofi
2 cepe
putin patrunjel
o caciulie usturoi

Carnea de porc (care poate fi si cu putin os, de exemplu costita) se taie bucatele si se pune la fiert cu o cantitate de apa pe care o masuram circa 200-250 g pentru o farfurie finala de racitura (depinde si de cat de mici sunt bucatelele de carne).
Se adauga si cele 2 buturele de porc, sectionate (cine nu are poate folosi niste oase de porc).
Dupa ce a inceput sa fiarba toata carnea, cu o lingura se ia spuma si se arunca. Abia apoi putem adauga cartofii si ceapa taiate in 4-6 bucati si sare.
Se lasa la fiert la foc mic pana observam ca se desprinde carnea de pe buturele (piciorusele de porc) iar cu o lingura luam apa din oala si o testam: daca se lipeste in palma, inseamna ca e gata.
In acest timp facem mujdei din usturoi (se zdrobeste usturoiul).
Dupa ce oprim fierberea, punem si mujdeiul in oala si cine doreste si cateva frunze taiate de patrunjel.
Lasam cateva minute oala acoperita, apoi vom lua bucatelele de carne (preferabil fara oase) si le punem in farfurii mai adanci.
Vom strecura apa de toate legumele si o vom pune in farfuriile cu carne.
Pentru decor, puteti adauga si cate o jumatate de ou fiert in fiecare farfurie.
Apoi se dau la rece.

Se consuma de preferat cu mamaliguta calda.
Nota: Daca nu aveti destule oase, puteti folosi si gelatina din comert.

Pofta buna!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: