Bucataria Gabrielei

January 4, 2008

Varza cu carne de porc

Filed under: Antreu cald — admin @ 9:15 pm

Varza cu carne de porc

o varza de marime medie
1 kg de carne de porc
2 gogosari (sau ardei grasi)
2 cepe
2 morcovi mai mici
2-3 linguri bulion
patrunjel, marar
frunze dafin
sare, piper, delikat

Se va taia carnea in bucati mai mici si se va pune la fiert. Cand incepe sa fiarba, se va lua spuma de deasupra. In acest timp se va taia varza, fie folosim o razatoare, fie la robotul de bucatarie (sau asemeni unei cepe, taiem cu cutitul foarte marunt, ca pentru o salata).
Asadar, cand carnea a ramas fara spuma, adaugam si varza marunta. O ceapa o vom taia si cali in ulei separat, adaugandu-se spre final si gogosarii taiati apoi bulionul. Cealalta ceapa, gogosarul ramas si morcovii vor fi taiati si pusi in oala cu varza.Se va adauga si ceapa calita.
Sfatul meu e sa fierbeti cu oala acoperita si apa nu foarte multa, cat sa acopere varza si carnea. Nu uitati sa puneti si putina sare, piper (puteti folosi si piper boabe) si cateva frunze de dafin uscate, din comert. Cand carnea e fiarta si varza prinde a se lega, adaugati si verdeata tocata marunt si inchideti focul.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: