Bucataria Gabrielei

July 7, 2008

Supa de rosii cu orez

Filed under: Ciorbe — admin @ 10:52 pm

Supa de rosii cu orez

Ingrediente:

o ceapa
1 cartof
1 ardei gras (sau gogosar)
2 morcovi
jumatate cana orez
1 kg rosii
2-3 linguri bulion
patrunjel, marar
o lingura Delikat
sare, 2 lingurite de zahar

Mod de preparare:

Jumatate de ceapa,1 morcov taiat rondele si jumatate din ardei se calesc in putin ulei. Se adauga 2-3 linguri bulion si aproximativ jumatate de cana de apa, lasandu-se 1-2 minute la foc mic.
Al doilea morcov, cartoful, cealalta jumatate de ceapa si ardei se vor taia cubulete si se adauga peste ceapa calita, plus cateva cani de apa. Se lasa la fiert, la foc mic. Este bine ca oala sa fie acoperita cu un capac.
In acest timp intr-o alta oala puneti cam un litru de apa la fiert; cand apa va incepe a clocoti inchidem focul dar totodata punem rosiile. Este o modalitate simpla de a putea indeparta pielita mai usor. Dupa ce am indepartat pielita la toate rosiile, le vom taia cubulete.
In oala in care fierb legumele, vom pune si o jumatate de cana de orez, spalat in prealabil. Dupa aprox. 15 minute adaugam si rosiile taiate, de asemeni Delikat, 2 lingurite de zahar si sare dupa gust.
Vom lasa sa fiarba la foc mic inca vre-un sfert de ora, pana cand suntem siguri ca si orezul este fiert. Dupa ce inchidem focul, vom pune putin marar si patrunjel spalat si taiat marunt. Cine doreste poate adauga si cateva frunze de telina.

Pofta buna!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: